FC Vähäjärvi
EtusivuJalkapalloPingisFIFASTIGATilastotPelaajat
x
EtusivuJalkapallo / futsalPingisturnauksetFIFA-turnauksetSTIGA-turnauksetTilastotTurnausten pelaajakohtaiset tilastot


Admin:
FC Vähäjärvi  »  Jalkapallo
FC Vähäjärven jalkapallotoiminta

FC Vähäjärven jalkapallotoiminta alkoi huhtikuussa 2008. Höntsyjä järjestettiin jo aikaisemmin, mutta silloin vielä nimellä Ryhmä Vähäjärvi. Alkuun pelattiin Keskuskentällä, joka oli silloin hiekkapohjainen, ja ala-asteen kentällä. Myöhemmin on pelattu paljon myös Haikan ja Killon kentillä sekä jonkin verran Pirkkahallin ja Kurikan koulun kentillä. Alla kuvat Keskuskentästä, Haikan kentästä ja Killon kentästä.

Keskuskenttä Haikan kenttä Killon kenttä


Futsalia alettiin pelata muutama vuosi jalkapallotoiminnan aloittamisen jälkeen. Pelipaikkoina ovat olleet Pirkkalan liikuntatalo ja yläasteen liikuntasali. FC Vähäjärven opit ovat vieneet pitkälle, sillä yksi peleissämme nuorempana paljon käynyt pelaaja on saanut myöhemmin kutsun futsalmaajoukkueeseen.

Peleissä on käynyt pelaajia laidasta laitaan, ikäjakauma on noin 10 vuodesta yli 70 vuoteen. Myös ulkomailta Suomeen muuttaneet pelaajat ovat olleet merkittävä osa pelaajarinkiä alusta asti. Ainakin näistä maanosista tulleita on ollut mukana: Aasia, Pohjois-Amerikka, Etelä-Amerikka, Afrikka ja Eurooppa. FC Vähäjärveä voidaankin luonnehtia melko kansainväliseksi seuraksi.

Alussa pelejä järjestettiin aktiivisesti, parhaimmillaan viisikin kertaa viikossa. Vuodesta 2008 lähtien kymmenen vuoden ajan pelasimme maanantaisin ja keskiviikkoisin Haikan kentällä ja perjantaisin Keskuskentällä. Viime vuosina pelivuoroja on ollut vaikea saada ja siksi pelejä on järjestetty jonkin verran vähemmän. Jalkapallovuorot alkavat yleensä huhti-toukokuussa ja pelit jatkuvat läpi kesän ja syksyn aina marraskuulle asti, jonka jälkeen talvi pelataan futsalia.

Peleissä maalit tietenkin lasketaan mutta liian vakavaksi ei ole yleensä mennyt. Tilanteet ratkeavat "sopuisasti neuvottelemalla" vaikka tuomareita ei ole. Emme pelaa ajasta vaan pelit ovat aina viidestä maalista poikki.

Tähän loppuun pieni tarina eräistä alkutalven peleistä kymmenisen vuotta sitten. Lunta oli tullut aika tavalla, mutta pelaamaan oli päästävä. Emme hankipalloa kuitenkaan viitsineet pelata, joten otettiin pari kolaa mukaan Keskuskentälle. Reilu tunti siinä meni että saimme isäni Pentin ja muiden pelaajien kanssa puoli kenttää kolattua - ja oli muuten hyvät pelit vaikka pelaajia taisi olla alta kymmenen! Tekonurmen päällä on kumipurua ja jälkikäteen tuli noottia, että kentälle tulleet kumipurukasat on käytävä tasoittamassa. Ja Penttihän haravoi niitä koko seuraavan päivän.

Sivuston tekninen toteutus ja ulkoasu      © 2020 - 2021   Petri Kähkönen
^